LED ekrani sa mobilnom instalacijom su u stvari prenosivi, namenjeni za iznajmljivanje. Led ekrani sa fiksnom instalacijom se uglavnom koriste kao bilbordi, dok se led ekrani sa mobilnom instalacijom, ili prenosivi led ekrani, koriste uglavnom za događaje koji se dešavaju uživo kao što su scenski nastupi, koncerti,veliki događaji. LED ekran za iznajmljivanje je posebnog dizajna, odlikuje se veoma tankim led modulima, zahvaljujući kojima je omogućeno veoma lako montiranje na jednostavan i brz način.

Njihova težina i poseban sklop omogućavaju upotrebu u različite svrhe, a sofisticiran sistem mehaničkog spajanja omogućava veoma laku montažu i stvaranje ekrana bilo koje veličine.

Njihova mala težina i kutija napravljena od livenog aluminijuma prednost je ovog proizvoda koji omogućava montiranje na veoma jednostavnim i laganim konstrukcijama, što značajno smanjuje troškove transporta i montaže.

Zašto su ovi LED ekrani favorizovani u odnosu na druge prikaze videa?

Jednostavno je.

Prenosivi LED ekrani se savršeno uklapaju kao pozadina pozornice na koncertima, ili na vančanjima umesto projektora, na konferencijama, ili u klubovima i diskotekama i time događaju daju jednu luksuzniju i prefinjeniju notu.

Ugrađuju se veoma lako. U osnovi postoje tri načina da se to uradi. Može da se montira tako što će se zakačiti za držače, tj brave koje će ih držati na željenom mestu, i praktično visiti u vazduhu. Naravno, uvek treba proračunati i silu vetra zbog sigurnosti. Mogu se montirati na zidnu površinu, za koju vam je potrebna konstrukcija ili ram, i pritom treba voditi računa da ukupna težina LED ekrana i konstrukcije ne bude teža od maksimalne težine koju zid može podneti. Treća varijanta je da LED ekran stoji na podu na obezbeđenom postolju.